Problem med skulder?

FAQ – Vanliga frågor

Hur kompletterar jag ansökan?

Om du ombeds skicka kompletterande uppgifter till Kronofogden angående din skuldsanering kontaktar du oss så tar vi fram underlaget tillsammans.
Efterfråga skriftlig förfrågan från Kronofogden om de kontaktar dig gällande kompletterande uppgifter via telefon.
Det kan ta allt ifrån två till fyra månader från det att ansökningen är inskickad, tills att kronofogden kontaktar dig och ber dig besvara med kompletterande frågor gällande din ansökan.

Vad händer vid avslag?

Ifall du får avslag på din ansökan så kommer nästa steg bli att du tillsammans med din rådgivare och jurist granskar det fattade beslutet och din inskickade ansökan tillsammans.
Detta görs för att se över huruvida ni ska börja om och göra en helt ny ansökan från grunden, eller ifall det går att överklaga det beslutet som har fattats.

Brev från kronofogden?

Om du får brev från Kronofogden gällande ditt ärende kan du kontakta oss för rådgivning.
Om du skulle få brev från Kronofogden gällande andra angelägenheter än din skuldsaneringsansökan, så kommer du att behöva besvara dessa brev på egen hand.
Vi företräder dig endast i angelägenheter som berör din ansökan om skuldsanering.

Vad att göra under ansökningsperiod?

Det absolut viktigaste under ansökningsperioden är att du inte drar på dig nya skulder.
Skulle det ske kan kronofogden ge avslag på din ansökan om skuldsanering.
Vårt råd är att du ser till att behålla pengar för de nödvändiga utgifterna såsom exempelvis hyra och mat.
De pengar som blir över kan du sedan använda till att betala av dina skulder.

Hur får jag enkelt tag i min rådgivare?

Det bästa tillvägagångssättet är att skicka dina frågor till din rådgivare via mail.
Ifall du inte har eller inte hittar din rådgivares mail är du välkommen att maila in till oss på Kontakt@skuldsanera.com.


Redan vid första telefonkontakten så fick jag en egen handläggare, som har hjälpt mig med allt, det har varit så värdefullt för mig att kunna ta allt med samma person. Det tog 7 månader och det var väldigt tufft, jag önskar ingen att behöva gå igenom detta själv.
Jag ger betyget 11 av 10! Jag vill särskilt tacka Emilia som försvarade mig mot kronofogden och dom xxx inkassobolagen! 
 
//Tessan A

Så bra! Har fått smarta tips och de har skött allt åt mig! Jag har själv svårt att sköta administrativa saker så det passade mig perfekt att ge en fullmakt för att sanera mina skulder. Kronofogden gav vid första ansökan avslag, kronofogdens handläggare påstod att jag inte hade gjort tillräckligt för att betala av på mina skulder, men jag har haft utmätning på min lön i flera år. Jag fick hjälp att överklaga till tingsrätten och efter 3 månader så vann vi där och kronofogden blev tvingade att i alla fall genomföra min skuldsanering! Detta tog över 11 månader, helt galet! Men nu är skiten klar. Jag rekommenderar alla med skulder att ringa dem och lägga alla korten på bordet och lyssna på råden de ger.  

/Jörgen S

Jag har fått hjälp med att genomföra min skuldsanering. Jag fick skulder på grund av att jag blivit utförsäkrad från försäkringskassan. Det kändes så kränkande när ingen förstod att jag fortfarande inte mådde bra efter min utbrändhet. När jag ringde skuldsanerarna så hade dem stor förståelse för min situation och hade redan hjälpt andra kvinnor i liknande livsöden. När skuldsaneringen gick igenom så var det en tung sten som släppte. Ni ska ha ett stort tack!

/Eva L